Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Sauna Club

 Eδώ και μερικούς μήνες λειτουργούν στην Κύπρο δύο sauna-clubs: ένα στη Λεμεσό (από το 2013) και ένα στη Λάρνακα (από το 2017). Τώρα που μπήκε για τα καλά ο Χειμώνας σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια καλή ιδέα να μιλήσουμε γι' αυτά τα μέρη (εξάλλου το Χειμώνα δεν μπορείς να πας παραλία).


Λούσι
Δεν έχω πάει ποτέ μου σε sauna-club, επομένως δεν μπορώ να διατείνομαι ότι γνωρίζω από πρώτο χέρι περί τίνος πρόκειται. Από την έκφραση όμως "sauna-club" μπορώ να φέρω στο μυαλό μου κάποιες σκέψεις. Η σάουνα είναι όργανο γυμναστηρίου το οποίο αποτελείται από ένα μικρό δωμάτιο στο οποίο διατηρείται σταθερά ψηλή θερμοκρασία για να προκαλεί εφίδρωση. Η αποβολή ιδρώτα συμπαρασύρει και άλλες βλαβερές ουσίες από το σώμα. Σύμφωνα με ειδικούς επί του θεματος, η σάουνα έχει και άλλες ευεργετικές ιδιότητες για τις οποίες υπάρχει σχετική βιβλιογραφία, τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή.
      
Αστέρης
Ας δούμε πρακτικά από τι αποτελείται ένα sauna-club. Μπαίνοντας στο κτήριο, περνάς από τον προθάλαμο, ο οποίος έχει μικρά ντουλαπάκια όπου θα κλειδώσεις προσωπικά αντικείμενα (μέσα στο κτήριο κυκλοφορείς με την πετσέτα). Το κλειδάκι έχει μικρό βραχιόλι που το φοράς στο χέρι. Μετά τον προθάλαμο μπαίνεις στο κεντρικό σαλόνι. Στο σαλόνι υπάρχει μπαρ με διάφορα ποτά, ενδεχομένως και σνακ. Συνήθως σερβίρονται και αλκοολούχα. Δεν συστήνεται όμως η κατανάλωση αλκοόλ σε τέτοιους χώρους. Από το σαλόνι υπάρχουν εισoδοι προς τη σάουνα και προς το χαμάμ (steam-room). Σε μερικές υπάρχει επίσης jacuzzi ή ακόμα και πισίνα.
Εκτός όμως από σάουνα, χαμάμ, jacuzzi (ή/και πισίνα), υπάρχουν επίσης (εδώ αρχίζει το ενδιαφέρον) και καμαρίνια! Συνήθως μέσα στα καμαρίνια υπάρχουν καλαθάκια με προφυλακτικά και λιπαντικό. Σε μερικα sauna-clubs υπάρχουν προφυλακτικά και λιπαντικό στο κεντρικό σαλόνι, επομένως φρόντισε να πάρεις μαζί σου από τα καλαθάκια πριν βουτήξεις κάποιον από το χώρο και τον πάρεις στο καμαρίνι για τα περαιτέρω. Από τα όσα έχω πει, υποθέτω μπορείτε(;) να συμπεράνετε περί τίνος πρόκειται.   

Ηλίας
Ενθουσιαστήκατε με το πιο πάνω; Πάμε τώρα στους κανόνες: το ότι ο λόγος που πάτε εκεί είναι αυτός που υποψιαστήκατε ότι είναι (δεδομένου ότι διαβάσατε την αμέσως προηγούμενη παράγραφο) δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται τόσο εμφανής. Συγκεκριμένα, είναι υποχρεωτικό να φοράς την πετσέτα όταν είσαι στο κεντρικό σαλόνι. Διαφορετικά θεωρείται προσβολή δημόσιας αιδούς και το προσωπικό του χώρου οφείλει να ενημερώνει τους πελάτες για τον εν λόγω κανόνα. Ένας άλλος κανόνας είναι ότι απαγαορεύεται ο αγοραίος έρωτας (πορνεία). Άλλοι κανόνες έχουν να κάνουν με λόγους υγειινής: η σεξουαλική πράξη επιτρέπεται ΜΟΝΟ μέσα στα καμαρίνια: όχι μέσα στη σάουνα, όχι μέσα στο χαμάμ και -φυσικά- όχι μέσα στο jacuzzi. Aυτοί είναι γενικοί κανόνες. Πέρα απ' αυτούς υπάρχουν και ειδικοι κανόνες που διαφέρουν για το κάθε sauna-club. Στην περίπτωση της Κύπρου, λόγω του ότι δεν επιτρέπεται το sex σε δημόσιο χώρο, είναι υποχρεωτικό να είσαι μέλος στο εν λόγω club. Αποκτώντας την ιδιότητα του μέλους, αναγνωρίζεις ότι αποδέχεσαι τους κανόνες που διέπουν το χώρο. Είναι έτσι ένας τρόπος ούτως ώστε το club να είναι νομικά καλυμμένο και να μην του κινηθεί αγωγή από άτομα που είδαν κάτι που τους ενόχλησε (sex σε δημόσιο χώρο). 

Σελένα
Νομίζω πως ακούω κάποιους ψίθυρους όπως: "να που ορισμένοι/-ες ψάχνουν απεγνωσμένα να γ...σουν/...θουν", "σκέφτονται μόνο τις ζωικές τους ανάγκες" κλπ. Διαφωνώ! Το να πας σε ένα χώρο στον οποίο έχεις το δικαίωμα να αναζητήσεις τη σωματική επαφή δεν σε υποβιβάζει ως άνθρωπο. Κάντε μια σύγκριση όσον αφορά το φαγητό: επέστρεψες αργά από τη δουλειά και θες να φας. Δεν έχεις χρόνο να μαγειρέψεις. Ποιό είναι το κακό να παραγγείλεις fast-food; Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που είσαι αδέσμευτος και δεν έχεις σταθερό σύντροφο στο κρεβάτι σου. Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίστηκαν σε sauna-club, ενδεχομένως έκαναν sex, και στη συνέχεια διατήρησαν σχέσεις, είτε ερωτικές, είτε κοινωνικές. Ποιός είναι τελικά ο "έξυπνος" που θα επιβάλει ότι πρέπει να απέχεις από τη σεξουαλική επαφή μέχρι να βρεις το τέλειο ταίρι;