Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Πάμε Παραλία;


FOR THE ENGLISH VERSION OF THIS ARTICLE, CLICK HERE.


Καλοκαίρι και πάλι. Ευκαιρία να μιλήσουμε για τις LGBT-παραλίες της Κύπρου. Οι LGBT-παραλίες στην Κύπρο δεν είναι ούτε μεγάλες, ούτε εύκολα προσβάσιμες, ούτε μαζεύουν πολύ κόσμο. Οι παραλίες που περιγράφονται σ' αυτό το άρθρο (στο Πισσούρι, στο Governor’s Beach και στην Αγία Νάπα), δεν είναι ούτε καν αμμώδεις! Ενδεχομένως η δύσκολη πρόσβαση και η έλλειψη γοήτρου (επειδή ήταν βραχώδεις) τις καθιστούσε ιδανικές για όσους ήθελαν να «κρυφτούν». Αυτό το άρθρο, που είναι γραμμένο με τη μορφή ερωταπαντήσεων, μιλά για τις τρεις πιο γνωστές LGBT-παραλίες στο ελληνόφωνο τμήμα του νησιού.


1. Πού βρίσκονται;

α) Πισσούρι: Φτάνοντας στο Πισσούρι, ρωτήστε πού βρίσκεται το ξενοδοχείο COLUMBIA. Έξω από το ξενοδοχείο υπάρχει χώρος στάθμευσης για τους λουόμενους. Κατεβαίνετε στην παραλία του Πισσουρίου και πηγαίνετε στο ανατολικό άκρο (όπως βλέπετε την παραλία, πάτε αριστερά). Για να πάτε στην LGBT-παραλία (η οποία βρίσκεται πίσω από το βράχο), είτε σκαρφαλώστε στα βράχια, είτε πηγαίνετε κολυμπώντας. Στην πρώτη περίπτωση, καλύτερα να φοράτε αθλητικά παπούτσια. Στη δεύτερη περίπτωση, χρησιμοποιήστε φουσκωτή βάρκα (όσο πιο μικρή γίνεται για να [ξε]φουσκώνεται εύκολα) για να βάλετε μέσα τη τσάντα με τα προσωπικά σας αντικείμενα (κινητό, κλειδιά αυτοκινήτου, προφυλακτικά, λιπαντικό κλπ). Συστήνεται η τσάντα να είναι αδιάβροχη και η βάρκα να έχει σχοινί και πλαστικό δακτύλιο πάνω στη βάρκα για να το δέσετε. Το άλλο άκρο του σχοινιού θα το δέσετε στο χέρι σας για να τραβάτε τη βάρκα. Ενώ πηγαίνετε κολυμπώντας, προσπαθήστε να μείνετε μακριά από την όχθη. Κοντά στην όχθη τα κύματα μπορούν σε αρκετές περιπτώσεις να αναποδογυρίσουν τη βάρκα. Συστήνεται επίσης να φοράτε βατραχοπέδιλα, καθώς σας βοηθούν να κολυμπάτε πιο γρήγορα.

β) Governor's Beach: Η παραλία Governors Beach βρίσκεται ακριβώς πάνω στα όρια των επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού. Είναι το πιο βολικό μέρος για Λευκωσιάτες καθώς απέχει γύρω στα 50km από τη Λευκωσία (η Αγία Νάπα απέχει 80km και το Πισσούρι περισσότερο από 100km). Για να φτάσεις στην LGBT παραλία πρέπει να ξεκινήσεις πεζός από την περιοχή που βρίσκονται τα εστιατόρια και να περπατήσεις προς τα δυτικά (προς Λεμεσό). Η παραλία βρίσκεται απέναντι (βόρεια) από το βράχο που φαίνεται στη φωτογραφία (βλ. στο τέλος αυτού του άρθρου) και ελαφρώς ανατολικά (δηλαδή στο σημείο που δείχνει το τόξο).
Πρακτική μέθοδος: Αν έχεις GPS (ή κινητό τηλέφωνο που έχει GPS app), περπάτα από το σημείο που είναι τα εστιατόρια προχωρώντας προς τα δυτικά κατά μήκος της ακτογραμμής μέχρι το GPS να δείξει γεωγραφικό μήκος 33.260333 μοίρες. Ακολούθως, κοίταξε την παραλία στ' αριστερά.

γ) Αγία Νάπα: Η Αγία Νάπα είναι από τις πιο τουριστικές περιοχές στα ανατολικά παράλια του νησιού. Η  LGBT παραλία της Αγίας Νάπας βρίσκεται λίγο ανατολικότερα της παραλίας Άμμος του Καμπούρη. Φθάνοντας στην παραλία Άμμος του Καμπούρη, προχωρήστε ανατολικά (βλέποντας την παραλία, πηγαίνετε στο αριστερό άκρο). Ακολουθήστε τα βράχια κατά μήκος της θάλασσας. Συστήνεται να φοράτε σανδάλια και να είστε πολύ προσεκτικοί καθώς οι βράχοι είναι πολύ ολισθηροί. Προχωρώντας θα βρείτε ένα βραχώδη κολπίσκο που μοιάζει πολύ με αμφιθέατρο. Αυτή είναι η LGBT παραλία της Αγίας Νάπας.
Πρακτική μέθοδος (για όσους έχουν GPS): Ακολουθήστε το πλακόστρωτο μονοπάτι που περνά από την παραλία Άμμος του Καμπούρη και κατευθυνθείτε ανατολικά (βλέποντας την παραλία, πηγαίνετε αριστερά) μέχρι να φτάσετε στο σημείο με συντεταγμένες 34.973333, 34,032667. Κατόπιν, βγείτε από το μονοπάτι και κατευθυνθείτε προς τη θάλασσα. Φτάνοντας στη θάλασσα θα δείτε τον κολπίσκο που αναφέρεται πιο πάνω. 


2. Πώς είναι;
Σε αντίθεση με τις αντίστοιχες παραλίες της Μυκόνου (που είναι αμμώδεις, ο άνεμος λυσσομανεί και το νερό είναι τόσο παγωμένο που κινδυνεύεις να πάθεις πνευμονία), στην Κύπρο είναι βραχώδεις, το νερό είναι χλιαρό-ζεστό και ο άνεμος δεν φυσάει τόσο πολύ.


3. Ποιές μέρες έχουν κόσμο;
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη μέρα αλλά μάλλον Κυριακές έχει περισσότερο κόσμο. Επισημαίνω επίσης ότι αν σας αρέσουν οι τριχωτοί άντρες, δεν έχετε πολλές πιθανότητες να πετύχετε αυτό που σας αρέσει σε LGBT παραλίες. Το ίδιο παρατήρησα και στη Μύκονο.


4. Επιτρέπεται ο γυμνισμός;
Επίσημα, όχι (είναι προσβολή δημόσιας αιδούς). Αλλά επειδή οι LGBT παραλίες δεν είναι εύκολα προσβάσιμες, σπάνια έρχεται αστυνομία για έλεγχο (τουλάχιστον δεν άκουσα να έχει γίνει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα). Γι’ αυτό και οι περισσότεροι κάνουν γυμνισμό σ’ αυτές τις παραλίες. Το ίδιο ισχύει και για το σεξ.


5. Είναι ωραίο μέρος για LGBT ζευγάρια;
Κατηγορηματικά, όχι. Όπως ανέφερα πιο πάνω, πολλοί κάνουν γυμνισμό. Στόχο έχουν να προβάλουν το σώμα τους και να σαγηνεύσουν άλλους παρευρισκομένους για να κάνουν παιχνίδι. Είναι σημαντικό να τους αφήσετε το πεδίο δράσης ελεύθερο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι γενικά οι LGBT χώροι (bars, clubs, παραλίες) δεν είναι για ζευγάρια. Αν ωστόσο πάτε και αρχίσει κάποιος να την πέφτει σ’ εσένα ή στο φίλο/φίλη σου, τότε ούτε η κοινότητα Πισσουρίου, ούτε η κοινότητα Πεντακώμου (στην οποία υπάγεται το Governor's Beach), ούτε ο δήμος Αγίας Νάπας, ούτε το ιστολόγιο ΑΓΑΠΗ ΠΑΡΑΞΕΝΗ φέρουν οποιαδήποτε ευθύνη.

6. Μου αρέσει να γνωρίζω κόσμο σε μέρη που φοράμε όσο γίνεται λιγότερα ρούχα και γι' αυτό πιστεύω ότι εν λόγω παραλίες είναι πολύ πρακτική λύση. Τι κάνουμε όμως το χειμώνα;
Διάβασε αυτό.

7. Γνώρισα κάποιον στην παραλία και θέλουμε να συναντιόμαστε και μετά το καλοκαίρι. Δεν έχουμε όμως χώρο. Τι κάνουμε;
Διάβασε αυτό.
  
     
LGBT-Παραλία στο Governor's beach