Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014

Τέσσερα Σενάρια Γνωριμίας

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια ιστορία η οποία θα εξελιχθεί με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Θα χαρούμε να μας στείλετε και τη δική σας εξέλιξη.

Βασικό σενάριο: Δύο άτομα (ας πούμε δύο άντρες, αλλά μπορείτε εσείς να τροποποιήσετε το σενάριο όπως σας αρέσει) που γνωρίστηκαν την προηγούμενη νύχτα σ’ ένα κλαμπ ξυπνάνε σε ένα κρεβάτι μαζί (ας πούμε σε ένα FH).

Α: Καλημέρα!
Β: Καλημέρα!
Α: Χάρηκα που περάσαμε το βράδυ μαζί
Β: Κι εγώ.
... (πιο κάτω παρατίθεται το σενάριο του κάθε blogger ξεχωριστά)


Το σενάριο του Ηλία:

Α: Είναι αλήθεια ότι έχει καιρό που σε βλέπω στο κλαμπ αλλά ήσουν πάντοτε με παρέα και γι’ αυτό δεν μπορούσα να σε πλησιάσω. Πώς και ήρθες μόνος χτες;
Β: Οι φίλοι μου πήγαν ταξίδι. Ήθελα να πάω μαζί τους αλλά δεν μπορούσα. Έχασα πρόσφατα τη δουλειά μου λόγω της οικονομικής κρίσης και γι’ αυτό δεν μπορούσα να κάνω τόσα έξοδα αυτό τον καιρό.
Α: Βλέπεις; Ουδέν κακόν αμιγές καλού! Ήρθες μόνος και επιτέλους κατάφερα να σε πλησιάσω!
Β: Ναι. Αν οι φίλοι μου δεν έλειπαν σε ταξίδι πάλι μαζί τους θα ερχόμουν. Κρίνοντας όμως εκ των υστέρων, το ότι ήρθα ασυνόδευτος βγήκε τελικά σε καλό! Με τους φίλους μου πηγαίνουμε παντού μαζί.
Α: Να σε ρωτήσω κάτι;
Β: Τι;
Α: Μήπως βασίζεις τη ζωή σου στους φίλους σου περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται;
Β: !


Το σενάριο της Σελένα:

Α: Πηγαίνεις συχνά σ’ εκείνο το κλαμπ;
Β: Ναι. Και μάλιστα έχει καιρό που σε βλέπω και ήθελα να σου μιλήσω.
Α: Κι εγώ σε έβλεπα αλλά δεν μπορούσα να σε πλησιάσω. Ερχόσουν πάντοτε με παρέα και νόμιζα ότι τα είχες με κάποιον από αυτούς. Πού ήταν οι υπόλοιποι χτες;
Β: Πρόσφατα γνώρισαν άλλα άτομα και ζευγάρωσαν. Χτες απόγευμα τους πήρα τηλέφωνο να βγούμε. Ανακάλυψα ότι όλοι έλειπαν. Ο καθένας πήγε με το δεσμό του εκδρομή. Εγώ δεν είχα ιδέα ότι θα έφευγαν!
Α: Ναι, έτσι είναι όταν είναι στα μέλια.
Β: Παραξενεύτηκα που ήρθες και με πλησίασες χτες. Είχα ρωτήσει κάποτε ένα φίλο μου να μου πει αν σε ξέρει και μου είπε ότι είσαι δεσμευμένος.
Α: Με εκπλήσσει! Έχει τουλάχιστον 2 χρόνια που χώρισα με το παιδί που ήμαστε παλιά. Έφυγε για δουλειά στο εξωτερικό και έτσι δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε. Μα ποιός σου είπε ότι τάχα είμαι δεσμευμένος;
Β: Θυμάσαι στην παρέα μας ένα παιδί που ήταν … (δίνει περιγραφή του ατόμου);
Α: Α, ναι! Κατάλαβα. Μήπως τον λένε Γ…;
Β: Ναι! Τον ξέρεις;
Α: Φυσικά! Μέχρι πριν ένα μήνα μου την έπεφτε συνεχώς παρόλο που του το είχα δείξει ξεκάθαρα ότι δεν μου αρέσει!
Β: Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν ήθελε να μπλέξω εγώ μαζί σου!
Α: Είδες; Τόσο καιρό σου έλεγε ψέματα για να με αποφεύγεις ενώ τώρα αυτός ζευγάρωσε και ούτε καν σου είπε ότι θα πήγαινε εκδρομή.
Β: Ναι. Γενικά δίνω μεγάλη σημασία στο τι λένε οι φίλοι μου. Ίσως βέβαια αυτό να είναι λάθος. Χαίρομαι όμως που δεν ήταν εκεί χτες και γι’ αυτό κατάφερες να με πλησιάσεις.
Α: Να σε ρωτήσω κάτι;
Β: Τι;
Α: Μήπως βασίζεις τη ζωή σου στους φίλους σου περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται;
Β: !


Το σενάριο του Αστέρη:

Α: Έχει καιρό που σε βλέπω στο κλαμπ. Πάντοτε προσπαθούσα να σου τραβήξω την προσοχή αλλά έμενες συνέχεια σκυφτός στο κινητό σου.
Β: Ναι, όντως έχω την τάση να παίζω συνέχεια με το κινητό. Γιατί δεν ερχόσουν να μου μιλήσεις αφού με έβλεπες τόσο καιρό;
Α: Διότι ήσουν πάντοτε με άλλα 3 άτομα και υπέθετα ότι μάλλον ήσαστε 2 ζευγάρια. Τελοσπάντων, το ουσιώδες είναι ότι επιτέλους ήρθες και μια φορά μόνος και μπόρεσα να σε πλησιάσω.
Β: Προσπαθησα πάντως αρκετές φορές να σε εντοπίσω στο GRINDR ή στο SCRUFF.
A: Συγνώμη, δεν μιλώ κινέζικα. Τι είναι αυτά πάλι;
Β: Είναι εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα. Κάτι παρόμοιο με τις ιστοσελίδες γνωριμιών τύπου GayRomeo, αλλά αυτά είναι για κινητά. Έψαχνα να βρω αν έχεις profile εκεί για να σου στείλω μήνυμα.
Α: Χμ... δεν το έψαξα, αλλά αμφιβάλλω αν ένα κινητό των 50 ευρώ, όπως το δικό μου, θα είχε τέτοια πράγματα.
Β: Το δικό μου είναι 600 ευρώ. Το αγόρασα όμως με πακέτο σύνδεσης και γι' αυτό το πληρώνω με δόσεις.
Α: Δεν μ' αρέσει ν' αγοράζω κινητά με δόσεις. Αναρωτιέμαι όμως: για να μπορούν οι άνθρωποι να προσεγγίζονται μεταξύ τους θα πρέπει να αγοράσουν κινητό που κάνει 600 ευρώ;
Β: Μα σήμερα όλος ο κόσμος τρέχει να μπει σε site κοινωνικής δικτύωσης όπως FACEBOOK, TWEETER κλπ. Είναι απαραίτητο! Ή τουλάχιστον έτσι διάβασα σε φόρουμ γνωστής LGBT οργάνωσης που ασχολείται με την καταπολέμηση των διακρίσεων.
Α: Δηλαδή μια οργάνωση που ασχολείται με την καταπολέμηση των διακρίσεων ισχυρίζεται ότι όλος ο κόσμος πρέπει σώνει και καλά να γραφτεί σε αυτά τα -πώς τα είπες- "γκράιντερ" και "σκρόφ" και θα πρέπει να αγοράσουν όλοι άρον άρον κινητά τηλέφωνα που κάνουν 600 ευρώ;
Β: Τι να σου πω; Λες να κρύβεται κάτι από πίσω; Πάντως όλοι οι φίλοι μου έχουν τέτοια κινητά και έχουν profile σ’ αυτά τα app 
Α: Να σε ρωτήσω κάτι;
Β: Τι;
Α: Μήπως βασίζεις τη ζωή σου στους φίλους σου περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται;
Β: !


Το σενάριο της Λούσι:

Α: Έχει καιρό που σε βλέπω στο κλαμπ. Αλλά πάντοτε είσαι με παρέα και δεν μπορώ να σε πλησιάσω.
Β: Δυσκολεύομαι να βγω χωρίς παρέα. Εσύ πώς τα καταφέρνεις;
Α: Ας μην το συζητήσουμε. Το σημαντικό είναι ότι σε πέτυχα μια φορά μόνο σου και επιτέλους καταφέραμε να γνωριστούμε.
Β: Κι εγώ χαίρομαι που γνωριστήκαμε. Ειδικά τώρα που σε γνώρισα νομίζω θα αναθεωρήσω κάποια πράγματα.
Α: Δηλαδή;
Β: Διάβασα κάπου ότι τάχα κάποιος που πηγαίνει σε κλαμπ μόνος είναι άτομο που δεν τα πάει καλά με κοινωνικές δεξιότητες και ότι γενικά δεν μπορεί να σχετίζεται με κόσμο. Λέγεται ακόμα ότι αξιόλογα άτομα γνωρίζεις μόνο μέσω κοινών γνωστών και φίλων, πράγμα που αποτελεί εγγύηση για το ποιόν του άλλου, ως ένα βαθμό.
A: Αν κατάλαβα καλά, θέλεις να πεις ότι το προξενιό αποτελεί εγγύηση για το ποιόν του άλλου που γνωρίζεις;
Β: Μάλλον.
Α: Πού τα διάβασες αυτά; Είσαι σίγουρος ότι προέκυψαν από τεκμηριωμένη επιστημονική έρευνα;
Β: Όχι. Τα διάβασα σε φόρουμ γνωστής LGBT οργάνωσης η οποία ισχυρίζεται ότι θέλει να καταπολεμήσει τις προκαταλήψεις. Ένας φίλος μου ήρθε και μου μίλησε γι’ αυτήν.
Α: Να σε ρωτήσω κάτι;
Β: Τι;
Α: Μήπως βασίζεις τη ζωή σου στους φίλους σου περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται;
Β: !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου